Gradinita privata sau de stat

Gradinita privata sau de stat

Lipsa gradinitelor si a creselor de stat(mai ales in municipiul Bucuresti), a facut ca afacerea gradinitelor private sa ia un avans considerabil in ultimii ani. Dar eu sincer pana acum din cele doua gradinite private pe care le-am testat ma declar dezamagita. Am impresia ca de fapt gradinita privata consta in cum sa storci mai multi bani de la parinti si tu sa platesti cat mai putine lucruri.

De ce spun asa ? Pai sa vedem

  1. nu se scad (decat prea putin) bani din taxa daca copilul nu vine la gradinita( de obicei se scade undeva la 5, maxim 10 ron pe luna daca copilul absenteaza mai mult de 3 zile consecutiv dintr-o luna). Aici un fapt amuzant: mandra mea a fost bolnava si a lipsit de la gradinita 4 zile consecutive, dar trei zile au fost dintr-o luna si a patra din alta luna asa ca am primit inapoi : 15 ron.
  2. au multe extraoptionale dar cand se fac, cand nu se fac dar de platit le tot platesti
  3. au multe activitati extraoptionale, cu pret supraevaluat pentru care nu primeste chitanta sau bon fiscal
  4. se lauda ca au medic care vine o data pe saptamana dar pana acum intr-un an de zile, la noi la gradinita a venit o singura data
  5. se lauda ca au mai putin copii, dar pana la urma se mai inmultesc ei, asa ca cititi cu atentie contractul daca scrie ca in grupa pot fi maxim x copii sau in jur de ..
  6. triajul de dimineata se face si nu prea
  7. atunci cand brusc la gradinitele de stat se mai da cate o zi libera: ba ca vine gripa peste noi si trebuie sa inchidem gradinitele, ba ca vine iarna peste noi si la fel trebuie sa le inchidem.. brusc se inchid si gradinitele private si te trezesti ca nu ai maine unde sa iti duci copilul (desi sa ne intelegem ziua sau zilele cu pricina nu se scad din taxa)

Singurul avantaj major pe care il vad la aceaste gradinite private este programul: au program seara de obicei pana la 18:30,19:00 iar vacantele sunt mult mai scurte decat la cele de stat, dar in rest cam atat..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *