DGPMB – Brigada de Politie Rutiera de pe Udriste

DGPMB – Brigada de Politie Rutiera de pe Udriste

Asa cum zicea o prietena, cand a vazut fotografia cu cladirea – „zici ca ai vizitat un mausoleu, ceva….”  cred ca experienta a fost aproape de asta….

In primul rand pentru ca am avut „placerea” sa vizitez respectiva locatie de 4 ori anul asta, dintre care ultimele 3 vizite in ultima luna; Si urmeaza a 5-a….

Prin urmare, consider ca merita ca experienta mea cu Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti – Brigada de Politie Rutiera de pe Udriste sa fie povestita aici – poate ajuta si alte persoane care ar trece printr-o situatie similara cu a mea – mai ales ca acolo e coada aproape tot timpul. Si cand spun „acolo” ma refer la biroul/ ghiseul 1-2 – Eliberari permise de conducere.

Ok.

Programul DGPMB Brigada de Politie Rutiera de pe Udriste pentru eliberarile de permise auto este:
Luni: 8.00-18.00
Marti-Joi: 8.00 – 16.00
Vineri: 8.00 – 18.00
Pentru prelungirea Dovezilor de conducere programul era luni  10.00-18.00 iar de marti pana vineri 9.00-14.00;  Il scriu aici pentru ca nu l-am gasit nicaieri, nici macar pe siteul lor desi ulterior aparuse aici:

Motivul vizitelor mele la DGPMB e simplu: am avut permisul de conducere suspendat (am fortat un galben la semafor) pentru 30 de zile si am contestat in instanta. Prima data m-am dus la DGPMB ca sa imi dea permisul inapoi (pe baza certificatului de grefa ce demonstra ca am contestat procesul lor verbal (vezi situatia mai detaliata aici >> ); toate bune si frumoase – la ghiseul 3 mi s-a restituit permisul dupa vreo 30 de minute de asteptare ca nu era nimeni pe acolo (e ghiseu special pentru restituiri permise in baza contestatiei in instanta si nu prea le place asta – de alfel, esti tratat ca un mic infractor… unul mic mic…dar in fine)

A doua oara m-am dus in momentul in care am primit prin posta hotararea judecatoreasca prin care mi se comunica faptul ca plangerea mea a fost respinsa – deci am pierdut procesul; m-am dus la o zi de frica sa nu mi se intample cine stie ce (am inteles ca daca nu predai permisul cat mai repede, risti ca perioada de suspendare sa se dubleze plus amenda). Pentru ca hotararea nu era definitiva (era cu drept de apel in 30 de zile), agentul de la biroul 2 mi-a comunicat elegant ca timp de 30 de zile pot conduce linistit si ca nu pot sa predau permisul atunci (ca nu mi-l poate primi) intrucat am un drept de a contesta si pot oricand sa fac uz de el; am zis ca dau declaratie ca nu am de gand sa contest, etc..dar degeaba. Ca sa vezi ca am un drept foarte important si ei nu mi-l pot uzurpa! Mi-a zis, asadar, sa vin dupa ce se implinesc cele 30 de zile, in termen de alte 15 zile calendaristice.

Bineinteles ca in data de 20 ale lunii m-am dus a 3-a oara (eram nerabdator sa imi predau permisul pentru a-l putea recupera cat mai repede, logic), dar ca sa vezi, 20 ale lunii insemna fix a 30-a zi de la stampila de pe plicul primit prin posta deci, din nou, agentul nu putea sa imi ia permisul in ultima zi; Sa vin iarasi incepand cu ziua urmatoare.

Asa ca a 4-a oara m-am dus frumos in a 31-a zi de la data de pe plicul cu care am primit hotararea judecatoreasca; A mai fost necesar sa scriu de mana (o aveam si tehnoredactata dar cica trebuie scrisa de mana) o declaratie prin care …”declar ca nu am efectuat nicio actiune in instanta care sa conteste hotararea judecatoareasca…” 

A 4-a oara a fost cu noroc cum s-ar zice…. Ne vedem a 5-a oara cand ma voi duce sa imi recuperez permisul.

Va doresc sa nu experimentati situatiile de mai sus, sau cum zicea unul cu umor: „nu incercati asa ceva acasa…”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *