Categorie: Am vizitat

Inoirea sau schimbarea pasaportului

Inoirea sau schimbarea pasaportului

Inca o experienta bifata saptamana aceasta: pasaportul imi expira in cateva luni si aveam nevoie de unul in termen de minim 6 luni pentru o vizita in Rusia. Plus pasaport pentru copil de facut prima data.

Inoirea pasaportului in sector 6

Pentru cei din sector 6, am fost placut surprins sa vad ca in sfarsit prefectura Bucuresti s-a organizat relativ bine. Atat taxa cat si inoirea se poate face in Mall Plazza de pe bdul Timisoara. Asa ca am scapat de taxe platite pe la CEC sau mai stiu eu unde – o singura taxa platita in acelasi loc si gata.

Taxa pasaport nou pentru adulti sau copii peste 12 ani este de 258 de lei (*in martie 2018) si 234 lei pentru copiii sub 12 ani. Vorbim de pasaportul clasic cu termen de 5 ani insa pentru copiii sub 12 ani se face pentru termenul de 3 ani. Exista si cel temporar de 1 an, taxa pentru acesta fiind de 96 de lei. Toate informatiile le aveti si aici.

Ideal sa platiti cash pentru ca citez „se poate si cu cardul dar e mai complicat”.

Program taxe pasaport si inoirea pasaport –  programul afisat era: luni – vineri 8.30-16.30.

Taxa se achita la nivelul Minus 1  din Plazza, undeva in centrul zonei cu magazine (intrarea dinspre bdul Timisoara), sub scara rulanta care urca sau coboara la/de la parter. Inoirea se face la etajul 2 in partea fatadei spre Iuliu Maniu. Se iau bonuri cu numar de ordine (se tasteaza numele pe bon desi la mine nici nu s-a uitat functionara la bon) si o voce ca a lui Iohannis cand era femeie 🙂  anunta birourile si numarul de pe bon.

Pasaportul nou este biometric si ti se cere sa lasi amprentele degetelor aratatoare de la ambele maini.

Asadar, dupa 258 de lei platiti, o poza facuta si o amprentare, astept 14 zile pentru un nou pasaport. Totul a durat insa sub o ora (aveam 4 persoane in fata si erau 5 ghisee deschise).

Termenul de eliberare pasaport afisat pe siteul prefecturii este de 30 de zile insa mie mi s-a dat un bonulet cu termen de eliberare la 14 zile calendaristice.

 

 

DGPMB – Brigada de Politie Rutiera de pe Udriste

DGPMB – Brigada de Politie Rutiera de pe Udriste

Asa cum zicea o prietena, cand a vazut fotografia cu cladirea – „zici ca ai vizitat un mausoleu, ceva….”  cred ca experienta a fost aproape de asta….

In primul rand pentru ca am avut „placerea” sa vizitez respectiva locatie de 4 ori anul asta, dintre care ultimele 3 vizite in ultima luna; Si urmeaza a 5-a….

Prin urmare, consider ca merita ca experienta mea cu Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti – Brigada de Politie Rutiera de pe Udriste sa fie povestita aici – poate ajuta si alte persoane care ar trece printr-o situatie similara cu a mea – mai ales ca acolo e coada aproape tot timpul. Si cand spun „acolo” ma refer la biroul/ ghiseul 1-2 – Eliberari permise de conducere.

Ok.

Programul DGPMB Brigada de Politie Rutiera de pe Udriste pentru eliberarile de permise auto este:
Luni: 8.00-18.00
Marti-Joi: 8.00 – 16.00
Vineri: 8.00 – 18.00
Pentru prelungirea Dovezilor de conducere programul era luni  10.00-18.00 iar de marti pana vineri 9.00-14.00;  Il scriu aici pentru ca nu l-am gasit nicaieri, nici macar pe siteul lor desi ulterior aparuse aici:

Motivul vizitelor mele la DGPMB e simplu: am avut permisul de conducere suspendat (am fortat un galben la semafor) pentru 30 de zile si am contestat in instanta. Prima data m-am dus la DGPMB ca sa imi dea permisul inapoi (pe baza certificatului de grefa ce demonstra ca am contestat procesul lor verbal (vezi situatia mai detaliata aici >> ); toate bune si frumoase – la ghiseul 3 mi s-a restituit permisul dupa vreo 30 de minute de asteptare ca nu era nimeni pe acolo (e ghiseu special pentru restituiri permise in baza contestatiei in instanta si nu prea le place asta – de alfel, esti tratat ca un mic infractor… unul mic mic…dar in fine)

A doua oara m-am dus in momentul in care am primit prin posta hotararea judecatoreasca prin care mi se comunica faptul ca plangerea mea a fost respinsa – deci am pierdut procesul; m-am dus la o zi de frica sa nu mi se intample cine stie ce (am inteles ca daca nu predai permisul cat mai repede, risti ca perioada de suspendare sa se dubleze plus amenda). Pentru ca hotararea nu era definitiva (era cu drept de apel in 30 de zile), agentul de la biroul 2 mi-a comunicat elegant ca timp de 30 de zile pot conduce linistit si ca nu pot sa predau permisul atunci (ca nu mi-l poate primi) intrucat am un drept de a contesta si pot oricand sa fac uz de el; am zis ca dau declaratie ca nu am de gand sa contest, etc..dar degeaba. Ca sa vezi ca am un drept foarte important si ei nu mi-l pot uzurpa! Mi-a zis, asadar, sa vin dupa ce se implinesc cele 30 de zile, in termen de alte 15 zile calendaristice.

Bineinteles ca in data de 20 ale lunii m-am dus a 3-a oara (eram nerabdator sa imi predau permisul pentru a-l putea recupera cat mai repede, logic), dar ca sa vezi, 20 ale lunii insemna fix a 30-a zi de la stampila de pe plicul primit prin posta deci, din nou, agentul nu putea sa imi ia permisul in ultima zi; Sa vin iarasi incepand cu ziua urmatoare.

Asa ca a 4-a oara m-am dus frumos in a 31-a zi de la data de pe plicul cu care am primit hotararea judecatoreasca; A mai fost necesar sa scriu de mana (o aveam si tehnoredactata dar cica trebuie scrisa de mana) o declaratie prin care …”declar ca nu am efectuat nicio actiune in instanta care sa conteste hotararea judecatoareasca…” 

A 4-a oara a fost cu noroc cum s-ar zice…. Ne vedem a 5-a oara cand ma voi duce sa imi recuperez permisul.

Va doresc sa nu experimentati situatiile de mai sus, sau cum zicea unul cu umor: „nu incercati asa ceva acasa…”

 

Reinoirea permisului de conducere auto Bucuresti 2017

Reinoirea permisului de conducere auto Bucuresti 2017

Daca sunteti posesor de permis auto care va expira in curand si locuiti in Bucuresti, aveti urmatoarea optiune pentru a va rezolva problema (valabil pentru posesorii de permis auto categoriile A si B):

  1. va trebuie o fisa medicala preschimbare permis, pe care o puteti obtine de la orice clinica medicala care se respecta (la clinicile private costa intre 120 si 180 de ron) [la data emiterii acestui articol, noiebrie 2017] si o rezolvati intr-o zi, maxim doua sau la policlinica de care apartineti (aici nu stiu cat costa si cat dureaza dar cu siguranta tot costa ceva si dureaza minim doua zile si rabdarea aferenta statului la coada alaturi de toti batranii din cartier);
  2. copie dupa Cartea de Identitate si Cartea de Identitate in original;
  3. Permisul In original;
  4. 68 de lei in noiembrie 2017 – reprezentand taxa de preschimbare permis, taxa ce o puteti plati fie inainte la orice Posta (la care mai platiti un comision de 5 lei) si veniti cu dovada platii cand depuneti actele la DRPCIV, fie ii platiti direct la ghiseu cand depuneti actele;
  5. Putina rabdare pentru a sta la coada de la DRPCIV Pipera de doua ori (o data pentru depunerea actelor, a doua oara pentru ridicarea permisului nou.

Asadar,

Inarmat cu documentele mai sus mentionate m-am prezentat intr-o zi de joi la DRPCIV Pipera pe la ora 10. Programul e de la 8 dar am zis ca nu are rost sa fiu chiar primul 🙂 Nici nu eram. Permisele sunt la etajul 1. Exista niste aparate care emit bonuri de ordine si e bine sa va luati bilet de ordin imediat (uneori e coada si acolo); curios ca biletul de ordine se emite dupa ce introduci numele (cred ca pentru a evita situatiile din trecut cand lumea interschimba bonurile sau veneau unii baieti de dimineata si scoteau 50 de bonuri apoi le vindeau la parter in fata cladirii cu 5 lei);

Din cele 10 ghisee disponibile pentru preschimbari, functionau 6 si o voce enervanta de gagica tot anunta ca pe o banda stricata…. „biletul cu nr R („R” e pentru preschimbari ca mai erau 3 zone, unele cu T altele cu I – cei cu eliberari permise noi, cei cu depunere acte pentru obtinerea permisului) ….XXX la ghiseul cu numarul …Y;

La ora 10 si 1 minut mi s-a generat biletul cu numarul de ordine R 139 si mi se spuneam ca am 45 de persoane in fata; Noroc ca aveam o carte cu mine 😉  Am depus documentele la 11 si 5 minute *cu ceva noroc ca aproximativ 10 oameni nu s-au prezentat. Deci o ora de asteptare pentru 45 de persoane inainte… Decent! Dupa 5-6 minute de frunzarit actele, o semnatura, o poza si diverse, mi s-a comunicat (daca nu vreau sa mi se trimita prin posta) ca dupa ora 15.30 la ghiseul 15, mi se elibereaza permisul, in aceeasi zi.

Minunat!

ei, nu chiar

la 15.35 (*nu am vrut sa fiu iar primul), urcam vesel treptele spre noul permis; Din pacate era o coada de vreo 70 de persoane (care serpuia frumos pe vreo 35 de metri printre pilonii aia) si permisele deja se dadeau de ceva vreme. Nu se statea pe baza de numar de ordine ci la coada; Am asteptat mai bine de o ora sa imi vina randul (mai erau unii care asteptasera dar probabil ca fiindca depusesera actele mai tarziu in ziua aia – nu erau gata permisele) si ii mai striga tanti aia cand mai apareau permise noi, pentru ca da, era o singura persoana care dadea permisele.

La ora 16.05 aveam permisul.

Va doresc timp cat mai scurt cand asteptati pentru asta si rabdare cat mai multa…..!


Sursa foto: site BRIGADA RUTIERĂ BUCUREȘTI

Hotel Vis – Eforie Nord

Hotel Vis – Eforie Nord

Cu mic cu mare am hotarat la finele lunii august 2017 sa plecam la mare. Avand in vedere ca in total erau 3 copii (cel mai mic 3 luni ,cel mai mare 5 ani ) am zis sa alegem o locatie aproape de plaja. Am ales Hotel Vis din Eforie Nord.Hotelul este situat langa lacul Belona (camerele din spate au chiar vedere la lac)
, si faci cu catel, purcel cam 5 minute pana la plaja (daca as fi fost singura probabil as fi facut 2 minute). Am sunat, am facut rezervare cu cateva zile inainte (pretul furnizat la receptie a fost acelasi cu cel de pe site), am achitat avansul de 30% din factura si in ziua stabilita pe la un zece  am ajuns la hotel. In mod normal check-in-ul se face la ora 15:00 dar daca au camere disponibile se face mai devreme (noi aveam 2 camere rezervate si era gata una singura si ne-au dat-o pe aceea, cealalta a fost gata cam pe la doua,trei). Noi am ales camere duble deci nu stiu cum sunt celelate(din ce imi aduc aminte au si camere triple si apartament).
Camerele sunt decente la dimensiune, au un pat maricel cred de 1.6 m latime si foarte comod, un frigider micut dar daca stii cum sa le aranjezi incap destule (mai au si un frigider mai mare la receptie si la nevoie poti ruga doamnele de acolo sa iti pastreze ceva-noi le-am rugat sa ne pastreze pentru cateva ore un tort si nu a fost nicio problema), telefon in camera si in baie (ambele nefunctionale  in cazul meu, dar cum nu mi-au trebuit nu mi-am batut capul), uscator de par in baie. Mobila este ok, arata bine, ai in camera si o masuta mica cu doua tamburele tapitate.
Camera este mochetata (foarte important pentru mine pentru ca cea mica se dadea una doua jos din pat desculta), este prevazuta cu aer conditionat (avand in vedere ca noi am fost la sfarsitul lui august inceputul lui septembrie chiar nu am avut nevoie de aer conditionat).
Camera are si un balcon unde la fel gasesti o masuta de plastic cu doua scaunele si un uscator de rufe ( foarte practic cand veneam de la plaja cu toate ude). Teoretic balconul are si bec, spun teoretic pentru ca la niciuna din camere nu mergea lumina pe balcon, usa de la balcon la ambele camere avea ceva probleme cu sistemul de rabatat .
Baia micuta, prevazuta cu cadita (cel putin a noastra).Din pacate cand faceai dus oricat de mult te-ai fi straduit tot stropeai si in plus mai curgea si apa pe dedesupt astfel incat in baie pe jos era mereu ud (o mica problema din punctul meu de vedere intrucat a mea mandruta se ducea singura la baie la olita si o data mi-a alunecat).
 
Camera a fost curata la primire (dar nu era chiar o curatenie luna, de exemplu in sifonier pe ultimul raft era destul praf,l-am sters eu cand am vrut sa bag niste genti, lenjeria curata, prosoapele curate (desi unele erau cam patate dar se cunostea ca fusesera spalate). Se face zilnic curat in camera dar este o curatenie relativ superficiala: se ia gunoiul, se spala cada de nisip (eu oricat de mult m-am chinuit recunosc tot mi-au ramas cateva fire de nisip in cada), se da cu mopul in baie si cu aspiratorul in camera (dar mai mult in zona usii, au fost zone unde erau ceva fimituri si/sau nisip acolo au ramas pana am plecat). In balcon nu s-a facut deloc curat (aspirator sau mop), si am avut cateva panze de paianjen pe balcon pe intreaga durata a sejurului. Prosoapele si lenjeria se schimba la cerere(le poti lasa in cada).
In holul receptiei gasesti un grup sanitar, un loc de joaca pentru copii si un lift (foarte bun din punctul meu de vedere caci trebuia sa urcam cu cel mic cu caruciorul).
Locul de joaca pentru cei mici era format din:
  • tobogan mic,
  • un cort mic cu un tunel, 
  • doua scaunele de plastic,
  • o masuta de activitati (din pacate nu mai avea baterie).

Mie sincer nu mi s-a parut cine stie ce dar fiica mea a fost fascinata de el (desi a fost in multe locuri de joaca mult mai mari si mai complexe decat acesta). Afara mai aveau 2 leagane si o masina de lemn care pareau a fi atractia copiilor.

De asemena au amenajat si un mic spatiu verde care chiar era ingrijit frumos.
Optional poti servi micul dejun atat pe terasa cat si in inerior, pretul in vara lui 2017 cand am fost eu era de 25 de ron de persoana. Eu nu am luat pentru ca mi s-a parut relativ simplu (cafea sau ceai, miere, oua, ceva feliate, lapte cu cereale, dulceata, unt).
Personalul de la receptie este amabil si politicos, nu am nimic de reprosat din acest punct de vedere.
Sincer ar trebui sa mai lucreze un pic la capitolul curatenie, si ar fi si mai bine daca s-ar putea organiza cu celelalte hoteluri de prin zona sau cu primaria sa stranga gunoaiele din drumul spre plaja (nu exagerez erau maldare de gunoaie aruncate in zona).
Atasez si o serie de poze.