Categorie: Pentru Parinti

Inoirea sau schimbarea pasaportului

Inoirea sau schimbarea pasaportului

Inca o experienta bifata saptamana aceasta: pasaportul imi expira in cateva luni si aveam nevoie de unul in termen de minim 6 luni pentru o vizita in Rusia. Plus pasaport pentru copil de facut prima data.

Inoirea pasaportului in sector 6

Pentru cei din sector 6, am fost placut surprins sa vad ca in sfarsit prefectura Bucuresti s-a organizat relativ bine. Atat taxa cat si inoirea se poate face in Mall Plazza de pe bdul Timisoara. Asa ca am scapat de taxe platite pe la CEC sau mai stiu eu unde – o singura taxa platita in acelasi loc si gata.

Taxa pasaport nou pentru adulti sau copii peste 12 ani este de 258 de lei (*in martie 2018) si 234 lei pentru copiii sub 12 ani. Vorbim de pasaportul clasic cu termen de 5 ani insa pentru copiii sub 12 ani se face pentru termenul de 3 ani. Exista si cel temporar de 1 an, taxa pentru acesta fiind de 96 de lei. Toate informatiile le aveti si aici.

Ideal sa platiti cash pentru ca citez „se poate si cu cardul dar e mai complicat”.

Program taxe pasaport si inoirea pasaport –  programul afisat era: luni – vineri 8.30-16.30.

Taxa se achita la nivelul Minus 1  din Plazza, undeva in centrul zonei cu magazine (intrarea dinspre bdul Timisoara), sub scara rulanta care urca sau coboara la/de la parter. Inoirea se face la etajul 2 in partea fatadei spre Iuliu Maniu. Se iau bonuri cu numar de ordine (se tasteaza numele pe bon desi la mine nici nu s-a uitat functionara la bon) si o voce ca a lui Iohannis cand era femeie 🙂  anunta birourile si numarul de pe bon.

Pasaportul nou este biometric si ti se cere sa lasi amprentele degetelor aratatoare de la ambele maini.

Asadar, dupa 258 de lei platiti, o poza facuta si o amprentare, astept 14 zile pentru un nou pasaport. Totul a durat insa sub o ora (aveam 4 persoane in fata si erau 5 ghisee deschise).

Termenul de eliberare pasaport afisat pe siteul prefecturii este de 30 de zile insa mie mi s-a dat un bonulet cu termen de eliberare la 14 zile calendaristice.

 

 

Reinoirea contractului de parcare in sectorul 6

Reinoirea contractului de parcare in sectorul 6

Primaria sector 6 (mai era si o alta primarie de sector dar nu mai stiu care) printr-o hotarare a consilierilor, a stabilit reinoirea contractelor de parcare, initial pana la 31 martie 2018 – apoi au prelungit termenul pana la 31 decembrie.

Asadar, daca aveti un loc de parcare la care platiti taxa aia anuala al ADP 6, chiar daca o platiti, riscati ca dupa 31 decembrie sa ramaneti fara locul de parcare inchiriat intrucat contractul nu se mai inoieste automat.

De ce? Ei zic ca e prima „inventariere dupa multi ani..”  Eu cred ca e mai ales pentru ca exista foarte multe cereri neacoperite de loc de parcare iar multe dintre locurile existente sunt ocupate fie de masini din provincie, fie de acelasi proprietar (situatia cu doua masini).

Astfel ca, incepand de anul acesta, doar daca ai masina cu numar de Bucuresti, poti beneficia de un loc de parcare inchiriat ADP; situatia in care aveai o masina cu numar de provincie dar era mutata cu impozitul pe Bucuresti a picat.  La fel si posibilitatea de a avea doua locuri de parcare per apartament.

Dupa ce pe la mijlocul lui ianuarie 2018 am vazut pe net poze cu o coada interminabila la ADP, am hotarat sa mai aman putin reinoirea. Dar am zis totusi sa ma duc pana pe 20 martie.

Termenul pentru reinoirea contractului de parcare in sectorul 6 s-a prelungit pana pe 31 decembrie 2018 insa asta nu exclude plata impozitului pana pe 31 martie 2018!

cu alte cuvinte, trebuie platit impozitul pana pe 31 martie altfel pierdeti oricum locul de parcare, si sunt destui care abia astepta!

Zilele trecute am ajuns la ADP sector 6. Era o vreme rece si ploua/ burnita marunt. Asta insa nu a impiedicat cei 25 de oameni care erau deja acolo sa stea la coada. M-am asezat si eu in jurul orei 14.3o (era miercuri si programul era 13.30-18.00). Am terminat de depus pe la 15.30-15.45. Sunt vreo 5 ghisee inauntru insa spatiul este relativ mic si un agent de paza nu lasa mai mult de 10-15 oameni inauntru, restul asteptand pe treptele de afara sau in strada.

Si aici am patit o situatie hilara: era 14.30-35 asa cum va spuneam si ei incepusera programul la 13.30. Aud un murmur general cum ca nu se mai intra la ghisee (asteptam afara pe treptele alea) pentru ca e, …tineti-va bine – PAUZA DE MASA! Va dati seama ca lumea a comentat pe acolo dar nimeni nu a facut nimic. asa ca am mai stat vreo 10 minute afara fara sa se urneasca nimeni din loc. Am sunat la primaria de sector dar nu mi-a raspuns nimeni….

Program de lucru cu publicul la directia parcari sector 6: 

luni, marţi, joi, vineri – orele 08.30 – 13.00;

miercuri – orele 13.00 – 18.30.

Procedura de inoire a contractului pentru parcare nu dureaza mult. Lasi o copie dupa certificatul de inmatriculare si dai buletinul; eventual daca ai si contractul vechi e si mai bine dar nu e obligatoriu. De principiu trebuie sa ai deja taxa pe anul in curs achitata (la taxe si impozite sau prin ghiseul.ro daca ai cont)

Pentru cei care cereau loc de parcare pentru prima data era aceeasi coada dar pentru asta trebuie mai multe (inclusiv cartea de identitate a autovehicolului)

Mai erau cei care completasera online cererea de reinoire a contractului de inchiere pentru locul de parcare (se depun scanat online pe adresa lor copii dupa cartea de identitate a titularului si copie dupa certificatul de inmatriculare) si care stateau la o alta coada pentru a-si ridica noul contract gata generat.

Mai multe detalii chiar pe siteu-ul primariei, adica aici