Filmele Olgai-Filme pentru persoanele cu dizabilitati

Filmele Olgai-Filme pentru persoanele cu dizabilitati

Am descoperit nu demult Filmele Olgai. Se presupune ca sunt proiectii de film pentru persoane cu dizabilitati. Spun se presupune pentru ca oricine poate veni la ele. Ele sunt organizate lunar la LibertyCenter Bucuresti in ultima duminica din luna.

Care sunt avantajele ?

  1. Pare un cadru intim, organizatoarea (spre rusinea mea nu stiu cum se numeste), este o doamna draguta care se ingrijeste si se straduieste ca totul sa fie cat mai bine
  2. Pretul la Filmele Olgai este mai mult decat decent : 11 Ron de persoana. Pentru al meu mandru de 1 an si un pic nu am platit bilet; i-am trimis doamnei un email sa o intreb daca trebuie sa ii iau si lui bilet sau nu; nu de alta dar facusem o rezervare pentru 4 persoane si pe el nu il pusesem la socoteala :D.
  3. Nu am vazut la Filmele Olgai „picior de reclama” inainte/in timpul/ la finalul filmului
  4. In limita locurilor libere te poti muta fara nicio problema, ba poti sa stai chiar si hopa pe scari.
  5. Nimeni nu se uita urat la tine daca cel mic plange, tipa sau pur si simplu pleaca la plimbare prin sala. Am fost cu a mea mandra la Romania Salbatica. S-a uitat ea cat s-a uitat (cred ca vreo ora) apoi s-a alergat cu 2 baieti prin sala. Iar cel mic la primul lui film a urlat cum a stiut el mai bine
  6. Exista si un mic loc de joaca amenajat, dar de cele mai multe ori cei mici isi amenajeaza ei locul de joaca in fata ecranului.
  7. Filmele sunt 2D si sunt dublate in romana.
  8. Luminile in sala nu sunt stinse complet, iar pe durata verii de exemplu organizatoarea ne-a intrebat daca ne este prea frig sau prea cald ca sa regleze aerul conditionat dupa cum dorim.

Eu ma voi stradui pe viitor sa nu ratez niciun film de la Filmele Olgai si mi se pare si o experienta buna si frumoasa pentru copiii mei. Ei trebuie sa realizeze ca in lumea aceasta din pacate sunt multi copii cu probleme de sanatate, copii care nu trebuie marginalizati.

One Reply to “Filmele Olgai-Filme pentru persoanele cu dizabilitati”

  1. Si eu am fost la Filmele Olgai.. Confirm tot ce ai spus. Iar copiilor mei le place foarte mult sa mearga aici. Asteptam cu nerabdare ultima duminica din luna sa mergem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *